dinsdag 10 april 2018

Dat het plezant was!

Onze mini-vakantie zit er alweer op... We kijken in elk geval terug op een paar goed gevulde, en toch ontspannende dagen! Donderdagochtend was het zo ver: we trokken richting Vlierden, daar gingen we naar het Bospark ‘De Bikkels’ (Roompot). Kleine man was verheugd: we zouden Koos Konijn terugzien!
We maakten eerst een tussenstop bij Toverland. S. is nog wat klein voor pretparken, maar ik las in recensies dat er bij Toverland ook aan de kleintjes gedacht werd! Ons verblijf was in de buurt, donderdag was het weer niet schitterend, dus ideaal om Toverland te gaan verkennen. Het was fijn! In eerste instantie was ik wat bang dat er voor kleine man niet veel te doen zou zijn omwille van zijn kleinere gestalte... Gelukkig bleken er voldoende opties zodat minister kon genieten van een leuke dag! Buiten was het erg koud, daar liepen we dus maar heel even rond, maar dat deerde niet: binnen wist mijnheertje zich goed te amuseren! Zijn favoriet: het truckparcours. Ook voor de tea cups, de carroussel en de paardjes werd verschillende keren aangeschoven.
Niet elke attractie viel even goed in de smaak... Zo gingen we in de boomstammen; het enthousiasme van oma en mama maakten kleine man mee enthousiast, maar het water dat we over ons heenkregen toen we naar beneden kwamen was er teveel aan... Stoer klom kleine man mee in ‘de boomerang’, maar dat ging toch net iets te snel... Blij dat dat ritje nog geen minuut duurde! Er waren wat traantjes, maar als je minister nu hoort vertellen over die ervaring is het alsof we de dag in dat treintje doorbrachten ;-) Het liet dus een indruk na! Zelf was ik vooral fier dat hij dit allemaal durfde!
Druk pratend over zijn ervaringen namen we minister mee naar ons huisje voor de rest van het weekend! Aangekomen op het park kregen we de sleutel van een erg gezellig huisje. We installeerden ons, deden nog wat boodschappen, aten gezellig samen en gingen daarna nog wat drinken. Onze wandeling naar het cafeetje maakte duidelijk dat De Bikkels een erg kleinschalig park is: ideaal als uitvalsbasis voor bijv.fietsers of wandelaars, of voor mensen zoals wij: die verschillende daguitstappen op het programma hadden zodat we in het huisje konden genieten van wat rust en de natuur! Dat er geen zwembad of druk dagprogramma was in het park, dat wisten we. Maar minister kwam voor Koos Konijn; dat hij er niet bleek te zijn was dus best een teleurstelling. Maar goed: er was een speeltuin, er was ruimte om te fietsen, om te ontdekken,... Mijn dikke vriend kon zich hoe dan ook goed amuseren!
Vrijdag was ons al wat mooier weer beloofd, wij trokken dus richting Dierenrijk. We bezochten intussen al verschillende dierentuinen, ook deze is zeker de moeite waard! Een net park waar je fijn kan wandelen! Je kan gezellig wat drinken, er is speelruimte voor de kinderen, vele dieren kunnen bewonderd worden, meer hadden wij niet nodig om er een fijne dag van te maken!
Op zaterdag gingen we naar Weert. Daar verbleven we al een paar keer op het Roompot vakantiedomein, we wisten dus dat het op zaterdag markt is in Weert. Daar gingen we graag naar toe, we gingen ook wat shoppen en na een snelle lunch gingen we naar de Van Horne Hoeve. Daar was het zo fijn ontspannen vertoeven! Er is een kleine kinderboerderij, er is een speeltuin, er is een gezellig terras waar je wat kan eten of drinken: kleine man leefde zich helemaal uit, mama en oma vonden het heerlijk om hem te zien genieten! Het was intussen een prachtige dag, tijd dus voor bbq! Tijdens het eten kregen we een privĂ©optreden van onze kleine artiest (ik hoop zo dat er geen camera’s in de buurt hingen, want natuurlijk werd door ons allemaal meegezongen en gedanst ;-) )
Zondag wilden we eigenlijk Helmond bezoeken, maar we hadden al 3 drukke dagen achter de rug. Uiteindelijk kwamen we traag op gang, gingen we wat wandelen, kon kleine man nog wat spelen in de speeltuin en beslisten we na een late lunch om te pakken en om op het gemakje terug naar huis te komen.
We hadden nog tickets liggen voor Planckendael (yep, alweer een dierenpark!), maandagochtend pikten we dus het jongste neefje van kleine man op, en reden we richting Mechelen! Het bleef droog en dus kon er genoten worden van alweer een leuke dag tussen de diertjes. Kleine man en zijn neefje vonden het geweldig samen op stap te zijn, dat moeten we dus wat vaker doen! Achteraf bedachten we dat we dat neefje gewoon mee hadden moeten nemen op weekend, dat zouden ze beiden erg leuk gevonden hebben!
Maar goed, dat dus voor een volgende keer! Dat, en Koos Konijn natuurlijk!
Nog een weekje verlof voor kleine man, daarna voor beiden weer het ‘gewone’! Hoewel er binnenkort verschillende lange weekends op de planning staan! O, de eerstvolgende keer gaan wij trouwens vliegen!
Wordt vervolgd! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dè man in kleine man

Kleine man groeit op bij zijn mama. Verder heeft hij een goede band met oma, met zijn meters, met vele tantes,... Natuurlijk zijn er ook ma...