dinsdag 3 april 2018

Paasweekend


Zo, het Paasweekend zit er op! En jawel: wij hadden het erg naar onze zin! Het werd een druk, maar ontzettend gezellig weekend! We trapten het al op vrijdagavond in gang met de komst van de neefjes.

We aten gezellig samen, er werd fijn gespeeld (lees: kattenkwaad uitgehaald), het logeerbed werd opgemaakt en er moest uiteraard uitgebreid getest worden of het ruim genoeg was voor 3 kapoenen (check!).

Bedtijd bracht wat jaloezie naar boven bij mijn kleine man, want daar waar alle aandacht anders voor hem is, moest hij nu delen en dat was niet helemaal naar zijn zin... Uiteindelijk sliepen de jongens dus in het logeerbed en kleine man kroop bij mij in bed :-)

Zaterdagochtend kwamen we traag op gang, heel fijn was dat! Uiteindelijk geraakte iedereen gewassen en aangekleed en konden we vertrekken: we hadden een bezoekje aan de cinema op het programma staan! De 3 mannen genoten! De film ‘Pieter Konijn’ was mooi, grappig, schattig maar ook best emotioneel... Kortom: een fijne familiefilm!  Het zorgde voor veel reactie bij de kleinsten (die maar al te graag naspeelden en erg enthousiast reageerden op wat ze zagen :-) )

Na de film werden de neefjes naar huis gebracht en gingen wij voorbereidingen treffen voor de rest van de avond: vrienden kwamen nog gezellig wat eten en bijkletsen!

Moe maar voldaan konden we terugkijken op een hele fijne dag!

Zondagochtend was minister redelijk vroeg van de partij. Toen hij ontdekte dat we ’s nachts bezoek hadden gekregen van de Paasklokken was hij dolenthousiast! Zo leuk om te zien: voor het eerst was hij helemaal mee in het verhaal! Dat er overal chocolade lag vond hij gewoon geweldig! Overbodig te zeggen dat er zondag weinig gezonde dingen gegeten werden... :-)

Traditiegetrouw stond een Paasbrunch gepland, deze ging dit jaar bij ons door. Er werd lekker gegeten, gezellig gebabbeld en fijn gespeeld! Na het opruimwerk kropen we ’s avonds opnieuw moe maar voldaan terug op een geslaagde dag!

Paasmaandag begonnen we opnieuw met een brunch, deze keer georganiseerd door de school van kleine man. Centjes ophalen voor de nieuwe speeltoestellen; uiteraard waren we van de partij! S. speelde fijn met klasgenootjes, mama en oma kletsten bij met buren, met andere ouders, met juffen,... Wat werd er veel gebabbeld (en gegeten) het voorbije weekend ;-)

Daarna gingen we richting Sluis. Dat had heel wat voeten in de aarde: daar waar we normaal een uurtje onderweg zijn, deden we er nu dik 2,5u over... Op de teller bleef maar staan dat we nog 60km moesten doen... Uiteindelijk kwamen we in een dorpje terecht dat nog 50km van Sluis lag... Geen idee wat het was: een andere auto met een andere gps; ik deed dus waarschijnlijk iets verkeerd... Man man, was ik op dat ogenblik kwaad op mezelf dat ik zo afhankelijk ben van de technologie...

Maar goed, we geraakten waar we moesten zijn! Ik moest wat boodschappen doen, ik kocht ook wat zaken die ik niet moest kopen (nieuwe outfit voor mezelf, maar uiteraard ook wat nieuwe dingen voor kleine man!). We vonden de bal die kleine man graag wilde (kleine voetbal met een touw eraan zodat er geoefend kan worden om te ‘sjotten’; minister speelde onlangs met zo’n bal van een ander kindje, vond dat heel fijn en wilde ook graag zo’n bal, maar ik vond die niet meteen... Intussen dus trotse eigenaar van een eigen exempaar!) We gingen gezellig eten, we dronken wat en genoten van de sfeer (en van het zonnetje dat na de middag van de partij was!) Op weg naar huis viel minister in slaap: helemaal uitgeteld na het drukke weekend!

Eens thuis werd het mini-pooltafeltje dat we kochten getest, leuk ding is dat! Het principe is nog niet helemaal duidelijk voor kleine man, maar zijn enthousiasme werkte aanstekelijk :-)

Een uurtje later dan normaal gaf mijn lieve man aan dat hij graag naar zijn bedje wilde: het was genoeg geweest! Deze ochtend lag hij nog flink te snurken toen ik vertrok, maar het is vakantie: hij kan even bekomen en de batterijtjes terug opladen tegen dat hij terug naar het klasje moet!

Zelf werk ik nog anderhalve dag en dan heb ook ik wat verlof! Later deze week gaat minister zijn dikke vriend Koos Konijn bezoeken! Een mini-vakantie in Noord-Brabant, we zijn er allemaal aan toe en kijken er dus allemaal naar uit!

Nog anderhalve dag... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dè man in kleine man

Kleine man groeit op bij zijn mama. Verder heeft hij een goede band met oma, met zijn meters, met vele tantes,... Natuurlijk zijn er ook ma...