donderdag 3 mei 2018

Vliegen met een kleuter


Vrijdagmiddag was het zo ver: gepakt en gezakt trokken we naar Charleroi; daar zouden we het vliegtuig richting Sofia nemen! We vertrokken ruim op tijd, eens op de luchthaven begon onze vakantie dus meteen met een ijsje :-)

De bagage en paspoortcontrole verliepen vlot; de resterende wachttijd keken we wat filmpjes op You Tube. En toen was het zo ver: we mochten boarden... Ik merkte wat spanning bij kleine man; eens op het vliegtuig kwamen er traantjes. Gek: vorig jaar vlogen we ook en vond mijnheer de kriebels in zijn buikje ‘grappig’; nu gaf hij aan bang te zijn... (achteraf bedacht ik dat het oudste neefje misschien toch rampscenario’s had kunnen aanbrengen (ik greep een paar keer in, maar moet toch een vertelmoment gemist hebben...))

Soit, het opstijgen verliep niet zo vlot, maar in de lucht werd kleine man zijn vrolijke zelve! De groep vrijgezellen voor ons zorgde voor voldoende afleiding; toen hij ontdekte dat hij ook naar het toilet kon, vond hij de wandeling door het gangpad geweldig (de aandacht van een andere groep feestvierders zat daar waarschijnlijk ook voor iets tussen :-) ) Mocht minister voor elke high five een euro gekregen hebben, hij had een mooi spaarpotje verzameld!

We werden getrakteerd op een prachtige zonsondergang; dat S.niet aan het raampje zat deerde hem niet: met zijn charmes kreeg hij het zo geregeld dat hij op onze buurvrouw haar schoot mocht genieten van al dat moois... ;-)

Kort daarna was het tijd om de daling in te zetten; opnieuw traantjes en de mededeling dat mijnheertje nooit meer zou vliegen (jammer jongen, we moeten ook nog naar huis...)

We kwamen heelhuids aan en werden opgewacht door onze vrienden; de ‘angst’ leek dus snel vergeten! Een paar prachtige dagen lagen in het verschiet!

Maandagavond ging het terug richting Brussel. Minister was helemaal over zijn toeren bij het idee opnieuw te moeten vliegen. Ik had niet gedacht dat een 3-jarige zo in paniek kon zijn. Minister kreeg een paar Bachbloessemdruppeltjes, die leken te werken: S. werd wat kalmer. Gaf wel tig keer aan dat hij echt niet wilde vliegen, dat hij niet op het vliegtuig zou stappen, dat hij liever te voet naar huis ging,...

Bij aankomst op de luchthaven was het tijd om afscheid te nemen van onze vrienden. We genoten van leuke dagen samen!

We hadden opniew bagage- en paspoortcontrole. Bij de bagagecontrole kreeg ik extra controle, maar minister werd opgevangen door een erg lieve douanebeamte. Verder konden we vlot passeren en was het alweer wachten tot het boarden.

Met 40 minuten vertraging stegen we op... Opnieuw waren er traantjes bij het opstijgen, maar er was geen paniek meer (gelukkig maar!)

Al snel vond minister extra aandacht bij de mensen achter ons: mijnheer en kleine man konden het prima vinden met mekaar :-) Er werd wat afgelachen: voldoende afleiding om zelfs de daling zonder problemen (en traantjes) te laten verlopen!

Terug aan de grond bleek nog eens hoe’n plantrekker mijn lieve man is! Hij zei tegen de dame van het koppel “Moeten handjes geven he!” Ik dacht dat hij bedoelde dat wij een hand geven, en dat zij dat dus ook moesten doen. Alleen had ik mijn handen vol aan de bagage, en greep minister dus het hand van de dame in kwestie en zorgde hij er zo voor dat hij veilig en wel in het luchthavengebouw terecht kwam!

Heel fijn vond ik dat; super om te merken dat hij oplossingen zoekt in zo’n situaties!

We pikten onze wagen op en reden naar 28A. Moe en uitgeteld, maar vooral terugkijkend op een heerlijk lang weekend kropen we in bed en genoten we van een welverdiende rust! Minister sliep bijna het klokje rond :-) Toen hij de volgende middag wakker werd zei ik dat we snel wat boodschappen zouden doen, die mededeling werd beantwoord door:

“Ok mama, maar niet met het vliegtuig hè!”
Lolbroek van mij! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dè man in kleine man

Kleine man groeit op bij zijn mama. Verder heeft hij een goede band met oma, met zijn meters, met vele tantes,... Natuurlijk zijn er ook ma...