donderdag 3 mei 2018

Sofia, here we come!


Op citytrip met een kleuter; ook voor mij een nieuwe ervaring! Ik vind een citytrip meestal wel vermoeiend: op een paar dagen wil je graag zoveel mogelijk gezien hebben! Ik wist dus niet zo goed wat te verwachten nu het reisgezelschap er zo anders uitzag...

Groot voordeel: we gingen op stap met vrienden die intussen al meer dan een jaar in Sofia verblijven! Geen gedoe dus met plannetjes en het uitstippelen van een dagplanning... Ik gaf dat deel graag uit handen!

Vrijdagavond was er eerst een heel fijn weerzien met de vrienden! We gingen meteen naar het appartement waar we genoten van een glaasje en een hele fijne babbel. Op tijd naar bed zodat we klaar waren voor wat kwam!

Zaterdagochtend begonnen we op het gemakje met een gezellig ontbijt. Daarna reden we naar Plovdiv. Volgend jaar dè culturele hoofdstad; wij weten intussen waarom! Heel erg fijn was het kuieren door de straten van Plovdiv, we bezochten ruïnes, hadden de mooiste uitzichten, zagen mooie architectuur, gingen lekker eten, we genoten van een drukke stad die toch vele rustige plekjes te bieden had! We aten een ijsje, observeerden de mensen (we pasten ons snel aan aan de lokale bevolking ;-) ) Hèt hoogtepunt voor minister: de mooie fontein (waar hij een centje in mocht gooien)!

Een kinderwagen hadden we niet bij, minister stapte dus flink mee! Zat af en toe even op de arm, maar wilde vooral zelf ontdekken! Die kleine beentjes hadden hun werk... Op de terugweg hadden we dus een slapertje in de wagen! ’s Avonds genoten we van een gezellig etentje, maar al snel gingen de lichten uit!

Zondagochtend begonnen we opnieuw ontspannen aan de dag. Deze keer wandelden we naar het metrostation; de metro bracht ons naar het centrum van Sofia. Opnieuw ontdekten we prachtige schatten: ongelooflijk gezellige parkjes, de basiliek, het presidentieel paleis, verschillende kerken,... Teveel om op te noemen! Jammer dat we net te laat waren voor de bloemenpracht, maar wat nog te zien was kon ons hoe dan ook bekoren! De mooie fontein in Plovdiv bleek een klein broertje van de vele, prachtige fonteinen die we in Sofie konden bewonderen! Uiteraard werden er opnieuw centjes gegooid!

Minister maakte een ritje in een wagentje in één van de parken, we gingen lekker lunchen, er werd wat gedronken, we vonden een speeltuintje waar kleine man zich kon uitleven! Echt een hele leuke ontdekking: een grote stad, maar eigenlijk had ik niet dat gevoel: overal waren vele mensen, maar toch had ik niet de indruk in een ‘mierennest’ terecht te komen: er was een erg gemoedelijke sfeer; heel gezellig allemaal!

Na alweer een dag flink stappen gingen we naar het appartement. We fristen ons op en gingen uit eten. Terugkijkend op alweer een erg geslaagde dag kropen we daarna weer vroeg in onze bedjes!

Maandagochtend bleken de korte beentjes van kleine man nog wel wat te kunnen verdragen; we vertrokken dus voor een mooie wandeling in het bos! Minister kon vrij lopen en zelf op ontdekking, meer had hij niet nodig! Daarna kon mijnheertje zich nog verder uitleven in de speeltuin (gek hoeveel speeltuinen je ineens opmerkt in een stad als je met kinderen op pad bent :-) )

Na de middag beslisten we te gaan zwemmen: heerlijke baden met mineraalwater, constant 27-28° en uitzicht op een meer en de bergen; daar moet ik verder geen tekeningetje bij maken!

Met traantjes begon minister aan zijn zwemavontuur want “Mij een beetje bang...” En met traantjes haalden we kleine man uit het zwembad want “Nee, mij nog een keer van de glijbaan gaan!!” ;-)

Alweer een geslaagde activiteit!

We gingen een laatste keer naar het appartement: we fristen ons op, pakten de laatste spulletjes in en maakten ons klaar om naar de luchthaven te vertrekken.

We namen afscheid van de vrienden en vertrokken opnieuw naar België.

Moe maar voldaan kijken we terug op een heerlijke vakantie!
Sofia; U was geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dè man in kleine man

Kleine man groeit op bij zijn mama. Verder heeft hij een goede band met oma, met zijn meters, met vele tantes,... Natuurlijk zijn er ook ma...